Varioc folije vakuumski Profi Cook VK 1134

15938

Novi proizvod

  • Velika usisna snaga: 24 l/min
  • Dimenzije: 430 x 100 x 210 mm
  • Težina: 2,4 kg
  • Vakuumska snaga cca -800 mbar
  • Mogućnost vakumiranja i vlažne hrane
  • Kućište od nehrđajućeg čelika
  • Idealan za odvajanje velikih količina prehrambenih namirnica na manje porcije. Hrana ostaje 8x duže svježa, vitamini i hranjive tvari su zadržane
  • Praktično i za sezonsku i mariniranu hranu - vakumiranje čuva aromu
  • Pogodno za Sous Vide(novi trend kuhinja sa 5 zvjezdica- vakumirano kuhanje) - omogućava da hrana zadrži vlastite sokove. Nema sušenja i nema gubitka hranjivih tvari tijekom
    pripreme
  • Extra široki, izdržljivi poklopac za varenje, za pouzdano čuvanje
  • Osjetljiva vakuum pumpa i elektroničko nadgledanje temperature idealno kod delikatnije hrane
  • Elektronički regulator vakuuma (4 koraka) savršeno prikladan za osjetljivu hranu
  • Prostor za rolu s integriranim rezačem za savršeni rez
  • Može se koristiti sa komercijalno dostupnim rolama za zamotavanje ili plastičnim vrećicama  (max. širine 30 cm)
  • Uključuje 10 profesionalnih hermetičkih vrećica dijagonalno valovite strukture za optimalno varenje (5 kom od 22cm x 30cm / 5 kom od 28cm X 40cm) + 1x folija 20 x 200 cm, također
    dostupani kao dodatni artikli)
  • Prikladno za kuhanje i mikrovalnu pećnicu
  • 8 indikatora lampice
  • Prikladno spremište za kabel unutar baze uređaja
  • Kanal za hvatanje preostale tekućine
  • 220-240V, 50Hz, 120 W
  • Jamstvo 24 mjeseca za fizičke i 12 mjeseci za pravne osobe

Slikovni rezultat za profi cook logo

Više detalja

Isporuka: 1-3 dana

104,90 € s PDV-om

Dodaj u listu želja

Više informacija

Bilješke o spremanju (skladištenju) hrane

Vakumiranje i varenje, tj. usisavanje zraka iz pakiranja, je čest način za produljenje roka trajanja hrane. Sa kupnjom PC-VK 1134  odabrali ste proizvod koji omogućuje brzo i praktično korištenje hermetičkog pakiranja.

Zbog kisika u zraku hrana može lako izgubiti svoj svježi okus i kvalitetu. Vakumiranjem hrane sprečavate gubitak svježine i kvalitete namirnica.

Hermetičko pakiranje služi da se otprilike 90% zraka ukloni iz zavarene vrećice. Iz tog je razloga rok trajanja vakumski zavarene hrane produljen 5 puta uspoređujući sa tradicionalnim metodama spremanja hrane.

Ovaj postupak Vam omogućuje da različite vrste hrane ili već pripremljenih jela odvajate u porcije i pakirate.

Također, hranu je moguće kuhati u vakumiranom pakiranju.Za vrijeme „sous vide kuhanja“ (kuhanja u vakumiranom pakiranju) prirodan okus namirnice i hranjive vrijednosti ostanu zadržane.

Vakumski zavariti možete čak i čvrstu hranu kao orašaste plodove ili grah, kao i neprehrambene artikla kojima je potrebna zaštita od vlage. Također ne zaboravite na novčiće, srebrni nakit ili robu ili šibice za slijedeću plovidbu čamcem. 

Sljedeći propisi i bilješke će vam pomoći, pogotovo ako nikada prije niste koristili aparat za vakumiranje i varenje. 

Produžite vijek trajanja vakumiranih stavki. Unaprijed operite ruke i očistite pribor.

• Vrećica koju ćete zavariti treba biti otprilike 8 cm duža od stavke koju ćete vakuumirati i variti.

• Imate li mekane stavke, kao što su bilje, i želite izrezati i ponovo zavariti vrećicu? Uračunajte dodatnog materijala od cca. 2 cm.

• Uračunajte još dodatnih 5 cm, ako želite zamrznuti stavke nakon toga, jer se vodene tekućine mogu proširiti kada su podvrgnute niskim temperaturama.

• Dobre rezultati vakumiranja zahtijevaju uporabu folije za motanje s teksturom (npr. rebraste, dijamant ili saće teksture. Optimalni rezultati mogu biti postignuti sa folijom uključenom u pakiranje.

• Držite područje oko spoja varenja suhim i čistim. Izbjegavajte gužvanje inače bi spoj na tim mjestima mogao biti propustan!

• Kada ga oljuštite unaprijed, voće i povrće dulje traju.

• Kupusasto povrće, kao što su brokula i cvjetača, mora biti unaprijed blanširani unaprijed, obzirom da puštaju plin kada su unutar pakiranja.

• Različite stavke, kao npr. meso, mogu sadržavati vlagu. Takve stavke stavljajte u vrećicu zajedno sa kuhinjskim papirnatim ubrusima.

• Ako postoje oštri rubovi na stavki (npr.kosti) koji će vjerojatno oštetiti vrećicu, njih prije zamotajte u kuhinjski papirnati ubrus.

• Tekućine u vrećici mogu biti samo zavarene ali ne i vakumirane zato što bi se tekućine usisale. U ovoj situaciji prvo istisnite zrak koliko možete.

• Tekućine bi mogle biti usisane vakuumskom pumpom , stoga kad varite tekućine koristite samo funkciju SEAL.

• Kada hranu zapakirate trebali bi ju odmah zamrznuti ili odložiti na hladno mjesto.

• Kako bi odvojili stavke koje će se vjerojatno lijepiti jedna za drugu kada budu zamrznute, koristite masni ili voštani papir.

• Hranu koju ste zapakirali a treba se zamrznuti stavite odmah nakon pakiranja u zamrzivač. Ako bude potrebno koristite funkciju brzog zamrzavanja.

• Želite li zamrznuti tekuću hranu, npr. juhu u zavarenoj vrećici? Tekućinu prvo zamrznite u zdjeli. Nakon zamrzavanja uklonite iz zdjele i zamrznutu tekućinu zavarite unutar vrećice.

• Želite li ponovo otvoriti vrećicu? Koristite škare i izrežite je uzduž spoja varenja.

• Vrećice možete zagrijavati u posudi (loncu). Jedino nemojte premašiti temperaturu od 80° C.

• Ako želite zagrijavati vrećice u mikrovalnoj pećnici:

-  Većina tekućina se širi tijekom zagrijavanja. Koristite vilicu kako biste prije probušili vrećicu.

-  Vrećicu stavite u posudu koja se smije zagrijavati u mikrovalnoj pećnici.

-  Vrećicu zagrijte koristeći 50% snage mikrovalne pećnice.

-  Vrećicu zagrijavajte samo na niskoj ili srednjoj temperaturi.

Nikada ne zagrijavajte vrećicu koristeći funkciju grill ili topli zrak.

• Bacite u smeće vrećice koje su služile za pohranu sirovog mesa, ribe ili masnih stvari. Ostale vrećice možete isprati rukom i ponovo iskoristiti.

Vrećice su dostupne u veličinama: 22 x 30 cm ili 28 X 40cm.

Folija u roli je dostupna u dimenziji: 28 x 600cm.

Isporučeni dijelovi

1  Aparat za vakumiranje i varenje

5  Profi hermetičkih vrećica od 22 x 30 cm

5  Profi hermetičkih vrećica od 28 x 40 cm

1  Profi folija u roli dimenzija 20 x 200cm.

Recenzije

Napiši osvrt

Varioc folije vakuumski Profi Cook VK 1134

Varioc folije vakuumski Profi Cook VK 1134

  • Velika usisna snaga: 24 l/min
  • Dimenzije: 430 x 100 x 210 mm
  • Težina: 2,4 kg
  • Vakuumska snaga cca -800 mbar
  • Mogućnost vakumiranja i vlažne hrane
  • Kućište od nehrđajućeg čelika
  • Idealan za odvajanje velikih količina prehrambenih namirnica na manje porcije. Hrana ostaje 8x duže svježa, vitamini i hranjive tvari su zadržane
  • Praktično i za sezonsku i mariniranu hranu - vakumiranje čuva aromu
  • Pogodno za Sous Vide(novi trend kuhinja sa 5 zvjezdica- vakumirano kuhanje) - omogućava da hrana zadrži vlastite sokove. Nema sušenja i nema gubitka hranjivih tvari tijekom
    pripreme
  • Extra široki, izdržljivi poklopac za varenje, za pouzdano čuvanje
  • Osjetljiva vakuum pumpa i elektroničko nadgledanje temperature idealno kod delikatnije hrane
  • Elektronički regulator vakuuma (4 koraka) savršeno prikladan za osjetljivu hranu
  • Prostor za rolu s integriranim rezačem za savršeni rez
  • Može se koristiti sa komercijalno dostupnim rolama za zamotavanje ili plastičnim vrećicama  (max. širine 30 cm)
  • Uključuje 10 profesionalnih hermetičkih vrećica dijagonalno valovite strukture za optimalno varenje (5 kom od 22cm x 30cm / 5 kom od 28cm X 40cm) + 1x folija 20 x 200 cm, također
    dostupani kao dodatni artikli)
  • Prikladno za kuhanje i mikrovalnu pećnicu
  • 8 indikatora lampice
  • Prikladno spremište za kabel unutar baze uređaja
  • Kanal za hvatanje preostale tekućine
  • 220-240V, 50Hz, 120 W
  • Jamstvo 24 mjeseca za fizičke i 12 mjeseci za pravne osobe

Slikovni rezultat za profi cook logo

30 ostali proizvodi u istoj kategoriji:

  • Moguće plaćanje kreditnim karticama MasterCard Maestro Visa Diners Club
  • Sigurnost kupnje jamči